De ademketting is een compact en eenvoudig maar zeer effectief hulpmiddel bij het stoppen met roken, verminderen stress, angst- paniek stoornissen, astma en hyperventilatie.

De ademketting kan daarnaast een positieve bijdrage leveren bij het oplossen van slaapproblemen, het verbeteren van concentratie, sportprestaties en emotionele regulatie.

Dit hulpmiddel wordt veel ingezet als hulpmiddel bij Meditatie, Mindfulness en ademtherapie/ademmeditatie/ademwerk.

Ademhaling is de sleutel tot een optimale gezondheid en welzijn en dit slimme hulpmiddel levert hier een grote bijdrage aan.

Wat is een ademketting?

De Ademketting is een compact hulpmiddel wat even eenvoudig als effectief is. In principe bestaat een ademketting uit een kokervormig apparaatje wat de luchtuitstroom reguleert bij het uitademen.

Wij verkopen uitsluitend ademkettingen die zijn gemaakt van RVS wat garant staat voor een lange levensduur.

 

Voordelen van gebruik ademketting

Stressvermindering: Een van de meest voorkomende toepassingen van een Ademketting is als hulpmiddel bij het verminderen van stress. Door bewust met je ademhaling bezig te zijn en deze te reguleren, kun je het stressniveau in je lichaam verlagen. Dit kan nuttig zijn op het werk, tijdens drukke periodes, of wanneer je behoefte hebt aan ontspanning na een stressvolle dag.

Angst- en Paniekstoornissen: Mensen die last hebben van angst- en paniekstoornissen kunnen baat hebben bij een Ademketting. Het apparaat kan helpen bij het beheersen van angstige gevoelens door een rustiger ademritme te bevorderen en het zenuwstelsel te kalmeren.

Meditatie en Mindfulness: Ademhaling speelt een cruciale rol in meditatie en mindfulness. Een Ademketting kan dienen als een waardevol hulpmiddel om je te helpen bij meditatieve oefeningen door je ademhaling te begeleiden en je bewuster te maken van het hier en nu.

Slaapverbetering: Voor mensen met slaapproblemen kan een ademketting helpen bij het induceren van een diepere en meer ontspannen slaap. Door het beoefenen van diepe ademhalingstechnieken voor het slapengaan, kun je het in- en uitademen synchroniseren om de slaapkwaliteit te verbeteren.

Verbeterde concentratie: Een regelmatige ademhaling kan bijdragen aan een betere concentratie en focus. Studenten en werkende professionals kunnen een ademketting bijvoorbeeld inzetten om hun alertheid en productiviteit te verhogen.

Sportprestaties: Sporters kunnen profiteren van een ademketting om hun ademhaling te optimaliseren tijdens trainingen en wedstrijden. Het kan helpen om de ademhaling beter te coördineren met fysieke inspanningen en vermoeidheid te verminderen.

Emotionele regulatie: Het beoefenen van bewuste ademhaling met een ademketting kan helpen bij emotionele regulatie. Het kan je helpen om kalm te blijven in stressvolle situaties en je reacties op emotionele prikkels beter te beheersen.

Ademhalingstherapie/ademwerk: In sommige gevallen wordt een ademketting gebruikt als hulpmiddel in ademhalingstherapie voor mensen met ademhalingsproblemen, zoals astma of hyperventilatie.

Algemene Welzijn: Ongeacht je specifieke behoeften, kan een ademketting bijdragen aan je algehele welzijn. Het bewust omgaan met je ademhaling kan je helpen om je gezonder, rustiger en gelukkiger te voelen.

Hoe gebruik ik de ademketting?

Je kunt de ademketting het beste als volgt toepassen:

  • Adem 4 seconden diep in door de neus
  • Houd je adem 7 seconden vast
  • Adem gedurende 8 seconden uit met behulp door de ademketting
  • Ontspan je en neem een pauze van 4 seconden tot de volgende inademing

Het beste effect sorteer je als je meerdere rondes ademt, voel zelf aan wat goed voor jou voelt.

ademketting gebruiksaanwijzing

Overal en altijd te gebruiken

Een van de grote voordelen van een ademketting is het formaat en de wijze waarop je dit nuttige hulpmiddel bij je kan dragen. Een ademketting is over het algemeen klein van afmeting (slechts enkele centimeters) en wordt vrijwel altijd geleverd met een handige draagketting.

Zo zorg je dat jij je ademketting altijd bij je draagt.